Presedintele Traian Basescu a participat astazi la ceremonialul militar prilejuit de incheierea primului sau mandat de sef al statului, in masina care il astepta pentru a-l duce la Parlament, unde urmeaza sa depuna juramantul pentru cel de-al doilea mandat, fiind si sotia sa, Maria.

Traian Basescu a primit, luni, in curtea interioara a Palatului Cotroceni, onorul militar din partea Garzii de onoare, cu prilejul incheierii mandatului de sef al statului. Tot cu acest prilej a fost intonat imnul de stat, iar presedintele a primit Salutul Drapelului, scrie NewsIn.

Seful statului a plecat apoi spre Parlament, unde va depune juramantul de investire pentru cel de-al doilea mandat la Presedintie, in masina oficiala fiind asteptat de sotia sa, Maria.

Potrivit Constitutiei, juramantul pe ca il va depune Traian Basescu este: "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!".


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pensiile speciale ale deputatilor si senatorilor, abrogate