Salariile bugetarilor vor fi inghetate in 2010, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastian Vladescu, care nu a dorit sa faca alte comentarii.

Intrebat ce intelege printr-o politica salariala restrictiva, pe care Vladescu a precizat ca o sustine pentru urmatorii trei ani, ministrul desemnat a raspuns prin "salarii inghetate".

De asemenea, Romania are destule resurse interne si sprijin extern pentru depasirea crizei si reluarea cresterii economice "in cateva luni", dar are nevoie de schimbarea perceptiei despre criza, a spus ministrul desemnat al finantelor.

"Avem suficiente resurse interne si sprijin extern pentru depasirea crizei si reluarea cresterii economice intr-un timp de ordinul lunilor", a spus Vladescu, potrivit NewsIn.

El a adaugat ca Romania are nevoie de o schimbare a perceptiei despre criza si o mai buna comunicare a autoritatilor cu populatia penru ca "a repeta ca maine mori nu te ajuta sa traiesti".

"Nu suntem intr-o situatie atat de disperata pe cat s-a creat impresia. Este nevoie de o mai buna comunicare cu cetatenii in privinta marjelor despre criza. Exista speranta ca aceasta proasta evolutie economica s-a oprit, dar cand ne uitam pe cifre vedem ca nu. Romania nu a iesit inca din criza economica", a explicat Vladescu.

El a mai afirmat ca politica salariala si sociala va trebui sa fie extrem de restrictiva cel putin trei ani, insa guvernul nu trebuie sa riste posibilitatea aparitiei unor conflicte sociale, a spus ministrul desemnat al finantelor.

Vladescu a mai subliniat, insa, ca guvernul nu trebuie sa riste conflicte sociale, in conditiile in care "echilibrul social va fi important in 2010".

"Bugetul a avut unele zone de cheltuieli generate de conditiile economice de atunci, insa evolutia ulterioara a fost mai putin favorabila. In momentul de fata, cheltuielile ssalariale au o pondere excesiva in comparatie cu alte state europene care au venituri mai ridicate ca pondere in produsul intern brut", a mai spus Vladescu.