"Sper ca maine Guvernul obtine votul de investitura, si atunci joi, in prima sedinta de Guvern, sa si aprobam Hotararea de Guvern de infiintare a celor doua companii. Am facut demersurile premergatorare in adunarile generale ale actionarilor, s-a aprobat procesul de infiintare a acestora, astfel incat 2010 sa inceapa sub aspectul integrarii celor doua companii. Procesul final eu cred ca va fi 30 iunie 2010", a declarat Videanu, citat de NewsIn.

Democrat-liberalul a adaugat ca, in privinta celor doua companii energetice, isi doreste sa implice toate formatiunile politice reprezentante in Parlament. "Sa avem o dezbatere foarte serioasa cu toate partidele, e un proiect important pentru Romania, nu trebuie sa fie apanajul niciunei formatiuni politice", a mai spus Videanu.

In privinta Companiei Nationale a Huilei, Videanu a precizat ca singura sansa de a mai investi in aceasta este integrarea ei intr-una din cele doua companii energetice ce vor fi infiintate, pentru a creste eficienta exploatarii carbunelui.

El a vorbit despre un program de restructurare, discutat cu sindicatele, aratand ca disponibilizarea minerilor aflati in pragul pensiei sau a celor bolnavi, negociata cu sindicatele, ar crea premisele angajarii a 300-400 de persoane tinere.

Videanu a mai spus, raspunzand unor intrebari, ca "nu se va inchide nicio mina, ci va fi o evaluare strict economica a fiecarei mine".