Ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, a declarat la audierile din comisii, ca spera ca in prima sedinta a viitorului Guvern sa fie aprobata Hotararea de infiintare a celor doua companii energetice.
"Sper ca maine Guvernul obtine votul de investitura, si atunci joi, in prima sedinta de Guvern, sa si aprobam Hotararea de Guvern de infiintare a celor doua companii. Am facut demersurile premergatorare in adunarile generale ale actionarilor, s-a aprobat procesul de infiintare a acestora, astfel incat 2010 sa inceapa sub aspectul integrarii celor doua companii. Procesul final eu cred ca va fi 30 iunie 2010", a declarat Videanu, citat de NewsIn.

Democrat-liberalul a adaugat ca, in privinta celor doua companii energetice, isi doreste sa implice toate formatiunile politice reprezentante in Parlament. "Sa avem o dezbatere foarte serioasa cu toate partidele, e un proiect important pentru Romania, nu trebuie sa fie apanajul niciunei formatiuni politice", a mai spus Videanu.

In privinta Companiei Nationale a Huilei, Videanu a precizat ca singura sansa de a mai investi in aceasta este integrarea ei intr-una din cele doua companii energetice ce vor fi infiintate, pentru a creste eficienta exploatarii carbunelui.

El a vorbit despre un program de restructurare, discutat cu sindicatele, aratand ca disponibilizarea minerilor aflati in pragul pensiei sau a celor bolnavi, negociata cu sindicatele, ar crea premisele angajarii a 300-400 de persoane tinere.

Videanu a mai spus, raspunzand unor intrebari, ca "nu se va inchide nicio mina, ci va fi o evaluare strict economica a fiecarei mine".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri