Valoarea contributiei financiare din partea FEDR este de 21.777.360 euro, se arata intr-un comunicat emis pe portalul Ministerului Economiei, citat de NewsIn.

Proiectul face parte din Axa prioritara 4, Domeniul major de interventie DMI 1 - "Energie eficienta si durabila (imbunatatirea eficientei energetice si dezvoltarea durabila a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)", Operatiunea 4.1.c. "Investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, arzatoare cu NOx redus si filtre pentru instalatiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW. Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari si Craiova asigura circa o treime din productia de electricitate a tarii.