Amendamente la proiectele Legii responsabilitatii fiscale

Secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat ca Guvernul ia in calcul sa se pronunte favorabil asupra propunerilor legislative privind responsabilitatea fiscala aflate deja in circuitul parlamentar, propunand insa amendamente solicitate de FMI.
"In mod cert, urmeaza ca Guvernul sa depuna punctul sau de vedere la cele doua proiecte existente privind responsabilitatea fiscala. Este posibil ca Executivul sa se pronunte favorabil si sa propuna cateva amendamente. Cele doua proiecte din Parlament- unul intiat de PSD, al doilea de PDL- nu erau 100% agreate de FMI si Banca Mondiala. Proiectele au fost trimise pentru consultari, iar FMI a emis amendamente care trebui preluate", a explicat Iliescu, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, Valentin Iliescu a precizat ca, in discutiile din Birourile Permanente ale celor doua Camere, s-a stabilit de principiu ca parlamentarii sa depuna amendamente la proiectul de buget pe 2010 pana pe 4-5 ianuarie, urmand ca pe 15-16 ianuarie sa fie finalizata dezbaterea a documentului in comisiile de specialitate, iar pe 16 ianuarie acesta sa fie adoptat.

Noul Executiv al premierului Emil Boc si-a propus, in programul de guvernare, aprobarea de catre Parlament a bugetului pe 2010 pana la 16 ianuarie si adoptarea legii responsabilitatii fiscale pana in martie 2010.

Adoptarea bugetului pe 2010 reprezinta o conditie esentiala pentru acordarea urmatoarelor transe de la FMI si Comisia Europeana.

Termenele sunt prevazute la capitolul "Masuri pentru reluarea cresterii economice" din programul de guvernare, ce prevede 12 obiective.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri