Guvernul a decis infiintarea a sapte ministere prin reorganizarea unora din vechiul Cabinet si prin preluarea activitatii altor institutii, printr-o OUG adoptata in prima sedinta a noului Guvern Boc.
Astfel, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri se infiinteaza prin reorganizarea Ministerului Economiei si preluarea activitatilor de comert, intreprinderi mici si mijlocii si mediu de afaceri si a structurilor specializate in aceste domenii de la fostul Minister al IMM-urilor, care se desfiinteaza, informeaza NewsIn.

Ministerul Mediului si Padurilor se infiinteaza prin reorganizarea Ministerului Mediului si prin preluarea activitatii privind padurile si a structurilor specializate de la MAPDR.

Tot astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se infiinteaza prin reorganizarea MAPDR.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se infiinteaza prin reorganizarea fostului MDRL si prin preluarea activitatii si structurilor specializate in domeniul turismului de la Ministerul Turismului, care se desfiinteaza.

Ministerul Culturii si Patrimoniului National se reorganizeaza, la fel ca si Ministerul Justitiei, care revine astfel la vechea denumire.

Ministerul Educatiei, Cercetarii , Tineretului si Sportului se infiinteaza prin reorganizarea fostului MECI si prin preluarea activitatii privind tineretul si sportul si a structurilor specializate in aceste domenii de la Ministerul Tineretului si Sportului, care se desfiinteaza.

Totodata, se infiinteaza Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, in coordonarea primului-ministru, prin preluarea aparatului de lucru al fostului Departament pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul MAE.

Ministerele nou infiintate preiau in mod corespunzator toate drepturile si obligatiile institutiei desfiintate ori ale structurii sau activitatii din domeniile preluate. Efectuarea modificarilor in executia bugetului de stat pe anul 2010, in conditiile OUG de reorganizare, se va face de catre ordonatorii principali de credite in baza protocoalelor de predare-preluare si a precizarilor MFP.

OUG privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale, adoptata de Guvern la 23 decembrie, mai prevede ca numarul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului se majoreaza cu numarul de posturi necesare reincadrarii dispuse prin titluri executorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri