"Fata de totalul de 336 milioane lei cheltuieli de personal alocate in anul 2009 pentru intregul personal din aparatul central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa, pentru anul 2010 sunt prevazute fonduri in suma de 219 milioane lei, respectiv 65%", se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

De asemenea, acesta detaliaza ca, in 2009, cheltuielile de personal ale Inspectiei Muncii au fost de 234 milioane lei, iar la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, inclusiv celelelate unitati din subordinea acestuia, in suma de 102 milioane lei.

Totodata, MMFPS subliniaza ca a redus numarul total de posturi existent la nivelul aparatului central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa cu aproximativ 1.450, precum si numarul institutiilor aflate in subordine de la opt la cinci, potrivit NewsIn.

"In cadrul aceluiasi proces de reorganizare, Inspectia Muncii, institutie care pana la intrarea in vigoare a Legii nr.329/2009 se finanta integral din venituri proprii, a fost reorganizata ca institutie publica finantata integral de la bugetul de stat. Astfel, veniturile proprii realizate in anul 2009 de Inspectia Muncii (circa 345 milioane lei) reprezinta venituri la bugetul de stat, iar finantarea cheltuielilor acestei institutii se realizeaza incepand cu luna decembrie 2009 de la bugetul de stat", mai explica reprezentantii ministerului.

Potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, Ministerul Muncii are alocate 24,14 miliarde lei.