"Cheltuielile de personal totale ale bugetului general consolidat nu pot fi majorate pe parcursul anului bugetar cu ocazia rectificarilor bugetare", se arata in proiectul de lege, consultat de NewsIn.

De asemenea, proiectul prevede ca guvernul nu poate promova acte normative care "conduc la cresterea cheltuielilor de personal in sectorul bugetar" cu mai putin de 180 de zile inainte de incetarea mandatului.

Coform noi legi, solicitata de Fondul Monetar International in cadrul acordului de finantare totala de 20 miliarde euro cu Romania, guvernul, ordonatorii principali de credite si "orice entitate responsabila de elaborarea politicilor si acordurilor salariale" trebuie sa se asigure ca toate politicile si acordurile salariale sunt conforme cu principiile responsabilitatii fiscale de finite in lege, cu reguilile fiscale, precum si cu obiectivele si limitele din Strategia fiscal-bugetara, ce urmeaza a fi realizata de Ministerul Finantelor.

In programul de guvernare publicat in 20 decembrie, guvernul si-a propus ca termen pentru adoptarea legii responsabilitatii fiscale luna martie 2010.