Cheltuielile totale de personal ale bugetului general consolidat nu vor mai putea fi majorate la rectificarile bugetare, prevede proiectul de Lege a responsabilitatii fiscale, aprobat marti de guvern.
"Cheltuielile de personal totale ale bugetului general consolidat nu pot fi majorate pe parcursul anului bugetar cu ocazia rectificarilor bugetare", se arata in proiectul de lege, consultat de NewsIn.

De asemenea, proiectul prevede ca guvernul nu poate promova acte normative care "conduc la cresterea cheltuielilor de personal in sectorul bugetar" cu mai putin de 180 de zile inainte de incetarea mandatului.

Coform noi legi, solicitata de Fondul Monetar International in cadrul acordului de finantare totala de 20 miliarde euro cu Romania, guvernul, ordonatorii principali de credite si "orice entitate responsabila de elaborarea politicilor si acordurilor salariale" trebuie sa se asigure ca toate politicile si acordurile salariale sunt conforme cu principiile responsabilitatii fiscale de finite in lege, cu reguilile fiscale, precum si cu obiectivele si limitele din Strategia fiscal-bugetara, ce urmeaza a fi realizata de Ministerul Finantelor.

In programul de guvernare publicat in 20 decembrie, guvernul si-a propus ca termen pentru adoptarea legii responsabilitatii fiscale luna martie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri