"Nu ar trebui sa fie probleme cu a treia transa din imprumutul de la FMI. In ianuarie, FMI va trimite o misiune in Romania si va incepe sa negocieze finalizarea evaluarii. Singura chestiune este reprezentata de adoptarea de catre Parlament a bugetului pe anul viitor, dar nu vad vreo problema in aceasta privinta", a afirmat Belka, citat de NewsIn.

Oficialul Fondului Monetar International a subliniat ca Romania este stat membru al Uniunii Europene si ca are o banca centrala "independenta si solida". "Vad perspective bune pentru Romania in urmatoarele trimestre", a mai spus Belka.

Conducerea Parlamentului a stabilit programul de adoptare a bugetului de stat pe anul 2010 pana pe 15 ianuarie, dezbaterea acestuia in plenul reunit va incepe la data de 11 ianuarie, intr-o sesiune extraordinara.

Vizita delegatiilor de evaluare de la FMI si CE ar putea avea loc in perioada 20-27 ianuarie, pentru ca intre 12 si 15 februarie board-ul FMI sa aprobe urmatoarele transe pentru Romania. Jumatate din urmatoarele doua transe de la FMI urmeaza sa intre la buget.

Cum arata bugetul de stat pe 2010, anul II de criza