Bugetul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in valoare de circa 780 milioane lei, a fost avizat de catre membrii comisiilor reunite, impreuna cu doua amendamente in valoare de 150 milioane lei.

Cele doua amendamente votate de membrii celor doua comisii se refera la acordarea de despagubiri (50 milioane lei) si la sustinerea programelor cofinantate de UE. Sursa de finantare a acestora este fondul de rezerva al guvernului.

"Este un buget mai mic decat in 2009 cand am avut si multe venituri prin SAPARD, iar acum avem nevoie si pentru acordarea de despagubiri pentru dosarele venite de la Ministerul Agriculturii inca din luna martie 2009", a declarat, dupa audierile pe tema bugetului, presedintele ANSVSA, Marian Zlotea (foto), citat de NewsIn.

Potrivit ANSVSA, suma totala propusa pentru bugetul anului 2010 al institutiei este de circa 780 de milioane lei, din care 619,7 milioane lei de la bugetul de stat, 100 milioane lei din fonduri proprii si aproximativ 61 de milioane lei din fonduri externe.

Afla la ce valoare se ridica amenzile date de ANSVSA in perioada Craciunului.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Grindeanu a demis-o pe Sfetcu din functia de vicepresedinte al ANSVSA