Propunerile Ministerului Mediului vizeaza in special rearanjarea sumelor acordate intre capitole pentru o mai buna derulare a activitatii ministerului. Bugetul Ministerului Mediului si Padurilor propus pentru acest an este de 1,59 miliarde lei.

Finantarile cele mai importante vor merge catre protectia mediului, managementul resurselor de apa si deseurilor, precum si pentru realizarea investitiilor care sunt deja in derulare.

"Vom da mai multi bani pentru proiectele care sunt aproape de intrarea in functiune. Nu vreau sa-mi asum raspunderea sa stam 7-8 ani cu investitii neterminare, iar la rectificare vom cere bani mai multi pentru investitii noi", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely (foto).

El a adaugat ca va acorda o mai mare atentie contractelor incheiate din bani europeni. "As vrea sa avem contracte incheiate de circa 15 miliarde lei la finalul acestui an", a mai spus Borbely.

In 2008 erau contracte incheiate de aproximativ 950 milioane euro, iar in 2009 doar de circa 400 milioane euro. Borbely a adaugat ca unele programe au fost lasate de izbeliste sau intarziate, inclusiv din cauza unor neintelegeri intre autoritatile locale.

"Vreau sa discut si cu autoritatile locale sa inteleaga ca daca nu respecta regulile Uniunii Europene nu pot avea acces la bani", a mai spus ministrul.

Borbely a adaugat ca, deocamdata, cheltuielile de personal nu sunt acoperite pe tot anul pentru cele aproximativ 30.000 de locuri de munca existente in cadrul ministerului si agentiilor pe care le coordoneaza.