"Ideea ca o scadere a taxelor ar putea creste veniturile prin conformare voluntara este pozitiva. A functionat in cazul cotei unice, in conditii de crestere economica. Nu spun ca nu functioneaza, nici ca functioneaza, este necesara o analiza tehnica in acest sens. Punctul meu de vedere ar fi ca astazi sunt reticent vizavi de riscurile fata de un sistem care nu e foarte echilibrat", a afirmat Vladescu, potrivit NewsIn, raspunzand unei intrebari a deputatului PNL Eugen Nicolaescu privind o eventuala reducere a contributiilor la asigurarile sociale.

Intrebat despre alocarile pentru fiecare minister in proiectul de buget pe 2010, in special pentru educatie si sanatate, Vladescu a precizat ca executivul nu are momentan "disponibilitatea de a aloca atat cat si-ar fi dorit".

"Ne-am fi dorit sa alocam 4% (din PIB) la sanatate si cred ca sistemul are nevoie, din pacate nu avem disponibilitatea sa alocam cat ne-am dori. Regret, pentru ca au fost perioade cand puteam moderniza sistemul de sanatate", a spus ministrul, in replica la comentariile lui Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii in guvernul Tariceanu.

Vladescu: Imi dau demisia daca se majoreaza pensiile si scade CAS-ul