"Vom discuta dupa trecerea bugetului despre nevoile fiecaruia si modalitati prin care vom sprijini investitiile si dezvoltarea. Ne vom concentra pe acest subiect de saptamana viitoare", a afirmat Vladescu, la intrarea la discutiile din Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului, referitoare la bugetul de stat pe 2010.

In privinta impozitului pe avere, ministrul a precizat ca este vorba de o propunere a unui parlamentar, insa masura "poate fi discutata in contextul modificarii sistemului de taxe si impozite".

Ieri, Vladescu declara ca se poate discuta despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari, pentru cresterea veniturilor bugetare, insa sublinia ca o astfel de masura este dificil de implementat, deoarece multi romani sunt proprietari de case sau masini, desi "au un nivel economic foarte scazut".

Vladescu a apreciat ca imaginea Romaniei, "in care increderea a disparut si unde toata lumea se asteapta sa ne prabusim in acest an", nu ar trebui sa fie atat de ingrijoratoare.

"2010 va fi un an greu, insa va fi primul in care va renaste speranta si in care vom avea crestere economica", a spus ministrul.

El nu a dorit insa sa faca estimari legate de evolutia economiei romanesti, mentionand ca cifrele vor depinde si de evolutia economiei globale.

Cu toate acestea, in opinia sa, "somajul nu va fi atat de mare pe cat se asteapta, mai ales daca vom lua masuri".