Patronatele din industria alimentara au solicitat ministrului agriculturii și dezvoltarii rurale introducerea metodei taxarii inverse in domeniu, ca o modalitate de reducere a ”pietei negre” din industria alimentara, a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea, informeaza NewsIn.
”Vom face un proiect privind taxarea inversa, pentru ca suntem constienti ca o reducere a TVA este imposibila in actuala situatie economica. Astfel, incasarea TVA-ului se va efectua la sfarsitul ciclului comercial si nu pe tot parcursul acestuia, putand duce la eliminarea pietei negre”, a explicat Minea.

Minea a mai spus ca metoda aplicata in prezent, de incasare a TVA in fiecare etapa a ciclului comercial, conduce la majorarea preturilor la alimente.

Potrivit reprezentantilor din industia alimentara, in perioada urmatoare se va realiza o simulare a taxarii inverse, cu scopul crearii unui act normativ corect, care sa aduca beneficii consumatorului.

”Este foarte importanta aceasta problema a evaziunii fiscale, motiv pentru care in perioada urmatoare vom face niste simulari ca sa vedem ce inseamna exact taxarea inversa. Vrem sa fie intocmit un act normativ corect, care sa nu mai sufere tot felul de modificari ulterioare”, a spus presedintele Rompan, Aurel Popescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri