"Prima transa a fost trimisa deja incepand de astazi (n.r. vineri), restul platilor putandu-se efectua dupa aprobarea bugetului. Este vorba de datoriile pe care le avem fata de agricultori incepand din luna septembrie a anului trecut", a explicat Dumitru, citat de NewsIn.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, s-a intalnit vineri, 8 ianuarie, cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor si asociatiilor din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

In cadrul intalnirii, a fost ridicata si problema creditarii, ministrul agriculturii asigurand partenerii sociali ca urmareste dezvoltarea unor facilitati de incurajare a creditarii printr-o relatie consolidata cu sectorul financiar-bancar, astfel incat fermierii sa poata obtine mai usor credite de productie si de investitii.

De asemenea, au fost purtate discutii si pe tema fondurilor europene, ministrul agriculturii exprimandu-si dorinta simplificarii procedurilor, prin reducerea birocratiei excesive pentru accesarea acestora, dar si un program transparent si ferm al sesiunilor de depunere a proiectelor derulate prin PNDR.

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, declara ca vrea sa imbunatateasca sistemul de impozitare din agricultura, prin calcularea impozitului pe terenul agricol in functie de valoarea terenului si printr-o colectare mai eficienta a impozitelor pentru produsele si munca din acest sector.