"Multa vreme de acum incolo vom fi limitati in ce priveste investitiile, sa investim cat am avea nevoie. Grija mea principala este cum sa gasim solutii pentru disponibilizarea resurselor catre investitii, atat timp cat ne-am angajat sa avem aceste cheltuieli cu pensiile si salariile, iar fondurile sunt limitate", a afirmat Sebastian Vladescu (foto).

Ministrul a mentionat insa ca, in opinia sa, amendamentele aduse la bugetul de stat ce presupun reparatii ale scolilor, bisericilor sau drumurilor nationale il bucura, pentru ca arata ca "fiecare parlamentar se uita la colegiul sau", insa pe de alta parte "grija parlamentarilor ma ingrijoreaza".

"Fiecare amendament are sens. Fiecare scoala, drum sau biserica ar trebui facuta, insa daca facem suma acestor amendamente, am constata ca vorbim de miliarde de euro care ar trebui cheltuite numai ca sa ne carpim pe ici pe colo, fara sa facem lucruri mari", a comentat Vladescu, citat de NewsIn.

El a subliniat, de asemenea, ca in privinta amendamentelor care presupun cheltuieli suplimentare de la bugetul de stat "ramanem pe pozitii".

Pe parcursul discutiilor purtate in Parlament pe tema bugetului de stat, atat in comisii cat si in plen, Ministerul Finantelor s-a opus tuturor amendamentelor care presupuneau cheltuieli suplimentare de la buget, precum si celor care ar fi putut periclita veniturile statului.

Autoritatile romane s-au angajat in fata FMI si Comisiei Europene sa limiteze deficitul bugetar la 5,9% din PIB in acest an, de la 7,3% in 2009.

In privinta disponibilizarilor din sectorul bugetar, Vladescu a precizat ca grija lui principala este sa gaseasca modalitati de creare a locurilor de munca.

Citeste si despre Dan Bittman, noul consilier al lui Sebastian Vladescu.