Romania s-a clasat in luna noiembrie pe locul al doilea in Uniunea Europeana (UE), dupa ritmul de crestere al productiei industriale, de 4,4%, in urma Poloniei, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrata o scadere a acestui indicator de 6,4%, a anuntat Eurostat.

Polonia a raportat in penultima luna a anului trecut un avans de 7,3% al productiei industriale. Pe locul al treilea s-a situat Luxemburgul, cu o crestere a productiei industriale de 0,7%, potrivit datele publicate de biroul european de statistica, care a precizat ca productia industriala a scazut in celelalte 17 state membre care au prezentat date.
Cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in noiembrie in Danemarca si Finlanda, de cate 14,4%, urmate de Estonia, de 13,7%, si de Bulgaria, cu 12,1%, mai arata Eurostat.

Productia industriala din zona euro a scazut, de asemenea, in luna noiembrie, cu 7,1% fata de nivelul inregistrat in urma cu un an, potrivit Eurostat.

Fata de luna precedenta, productia industriala din Romania a sporit cu 1,7% in noiembrie, al saselea ritm de crestere din UE, in timp ce blocul comunitar a avut un avans - pe ansamblu - de 0,9% fata de octombrie, iar zona euro de 1%.

Comparativ cu octombrie, productia industriala a crescut in noiembrie in 16 state ale UE si a scazut in 4. Cele mai importante cresteri in ritm lunar au avut loc in Letonia (+8,7%), Slovenia (+3%) si Estonia (+2,9%), in timp ce scaderile cele mai importante au fost inregistrate in Irlanda (-8%) si Portugalia (-3,7%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania, cea mai mare scadere a productiei industriale din UE