Impozitul forfetar se va aplica cel mai devreme de la 1 aprilie si cel mai tarziu de la 1 iunie, fiind nevoie de o Ordonanta de Urgenta a guvernului care sa modifice codul fiscal, a declarat deputatul PNL Daniel Chitoiu.

"Ordonanta de Urgenta ar putea fi aprobata cel mai devreme pana la 1 martie si cel mai tarziu pana la 1 aprilie, ceea ce inseamna ca impozitul forfetar ar putea fi aplicabil cel mai devreme de la 1 aprilie si cel mai tarziu de la 1 iunie", a afirmat Chtoiu, citat de NewsIn.

El a mentionat ca, din discutiile purtate cu ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, ministerul ar putea lua in calcul si alte masuri propuse de deputati in cadrul amendementului cu masuri fiscale anticriza, cum ar fi mentinerea impozitului pentru microintreprinderi la 3% si reducerea penalitatilor la intarzierea achitarii taxelor de la 0,1% pe zi la 0,05% pe zi.

Anterior, secretarul de stat din MFP, Gheoghe Gherghina, a declarat ca Finantele vor analiza oportunitatea introducerii in Codul Fiscal a unora dintre cele cinci masuri anticriza respinse in plenul Parlamentului, avand ca termen limita pentru aprobarea de catre Guvern a acestora finalul lunii ianuarie.

Totodata, Gherghina a precizat ca masura "cel mai probabil sa fie aprobata" este scaderea penalitatii pentru intarzierea la plata de la 0,1% in prezent la 0,05%. Aceasta a fost propusa de catre deputatul PNL Daniel Chitoiu si deputatul PSD, Mugurel Surupaceanu, insa amendamentul a fost respins de Parlament.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Chitoiu: Anul acesta nu va creste nici un impozit, nici o contributie