Plenul reunit al Parlamentului a adoptat atat bugetul de stat pe 2010, in favoarea acestuia inregistrandu-se 192 voturi, iar impotriva 138, cat si bugetul asigurarilor sociale pe 2010, in favoarea acestuia inregistrandu-se 176 de voturi, iar 147 de voturi au fost impotriva.

De asemenea, plenul Parlamentului a respins amendamentul prin care se propunea majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, dupa ce propunerea opozitiei, ca exprimarea votului pentru acest amendament sa se faca prin vot nominal, a cazut, scrie NewsIn.

Pentru amendament s-au inregistrat doar 149 de voturi "pentru", in timp ce 186 de parlamentari au votat "impotriva". Amendamentul prevedea cresterea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, cu aplicare incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Anterior fusese respinsa si o cerere a grupurilor PSD-PNL de vot nominal asupra acestui amendament.

Ministrul finantelor este convins ca Romania a indeplinit conditiile pentru eliberarea urmatoarei transe din imprumutul de la FMI, odata ce bugetul a fost aprobat, si spune ca acesta va intra in vigoare de luni, FMI urmand sa trimita o misiune la Bucuresti la mijlocul saptamanii viitoare.

"Va veni FMI si va analiza indeplinirea conditionalitatilor pentru transa urmatoare. Sunt convins ca Romania le-a indeplinit", a spus Vladescu.

El a adaugat ca bugetul va intra in vigoare cel mai probabil de luni si ca in prezent nu se gandeste la o rectificare bugetara. "Avem buget. Legile vor fi trimise presedintelui si cred ca de luni il putem aplica. Nu avem un plan de rectificare bugetara", a afirmat ministrul.

Vladescu a mai spus ca Fondul Monetar International (FMI) ar putea trimite in Romania o misiune la mijlocul saptamanii viitoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Sebastian Vladescu pe cale de a fi urmarit penal