Comisarul propus de Romania pentru portofoliul Agriculturii, Dacian Ciolos, a primit vineri avizul favorabil al comisiei care l-a audiat timp de trei ore, dupa un vot in unanimitate, relateaza 9AM.
Unanimitatea obtinuta de Dacian Ciolos in comisia de Agricultura din Parlamentul European demonstreaza ca el a venit foarte bine pregatit, ca a dat raspunsuri corecte si ca a avut o prestatie buna, a declarat Paolo de Castro, seful comisiei de Agricultura din PE si cel care a condus audierea comisarului roman, potrivit NewsIn.

"S-au confirmat asteptarile noastre. Toti membri comisiei de Agricultura s-au declarat in favoarea lui Dacian Ciolos. Candidatul Romaniei a obtinut in unanimitate un vot pozitiv din partea grupurilor politice din comisa noastra", a subliniat Paolo de Castro, europarlamentar din partea grupului socialistilor europeni.

"El a dovedit la audieri ca isi propune sa faca exact ceea ce astepta majoritatea deputatilor PE de la el. Are cunostinte solide, a venit bine pregatit si a raspuns corect la intrebari", a adaugat de Castro, care s-a aratat foarte incantat de ideile prezentate de expertul roman.

Avizul pozitiv pentru Ciolos nu vine ca o mare surpriza, avand in vedere buna desfasurare a audierilor. Timp de trei ore, candidatul roman a raspuns calm, profesionist, ferm si foarte sigur pe el la intrebarile europaralamentarilor. El nu a fost pus in dificultate de niciunul dintre subiecte, demonstrand ca stapaneste bine domeniul.

La randul sau, Dacian Ciolos a declarat la sfarsitul audierilor ca a avut parte de o dezbatere interesanta si consistenta si ca a fost bucuros sa constate diversitatea ideilor din PE pe tema PAC si interesul pentru acest subiect.

"A fost o dezbatere interesanta. Am fost incantat sa vad in PE un interes pronuntat pentru PAC si sa constat ca exista o diversitate de idei. Este un lucru incurajator pentru mine, daca voi fi confirmat in functie", a spus Dacian Ciolos.

Ciolos a spus ca si-a exprimat pe larg ideile, in timpul audierii, privind PAC si a subliniat ca CE va trebui sa desfasoare consultari ample pe aceasta tema. [Aplauze: Ciolos, reformatorul sectorului agricol al UE]

"Sunt foarte fericit sa fiu aici in aceasta dimineata, pentru ca, prin intrarea in vigoare a noului tratat european, PE are un cuvant greu de spus in reformarea domeniului agriculturii si in schitarea unei strategiii pentru noua Politica Agricola Comuna (PAC)", a spus candidatul roman in discursul sau introductiv, inainte ca europarlamentarii sa intervina cu intrebari. [Cine este Dacian Ciolos, romanul de pe lista lui Barroso]

Presedintele Comisiei de agricultura din PE (AGRI) a declarat la inceputul audierii ca aceasta comisie si-a exprimat ingrijorarea cu privire la viitoarea Politica Agricola Comuna si la bugetul care ii va fi alocat. AGRI si-a concentrat atentia pe actuala criza financiara si la modul in care a fost afectata agricultura, a mai spus de Castro, care a evidentiat ca predecesoarea lui Ciolos nu a sustinut o politica bugetara privind PAC care sa multumeasca AGRI.

Dacian Ciolos are peste 15 ani de experienta in domeniul agriculturii si este este considerat un profesionist, neafiliat politic, desi a facut parte timp de un an din cabinetul Tariceanu. Din 26 februarie 2009, Dacian Ciolos este director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene. Iar din iulie 2009, este presedintele Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, infiintata de Traian Basescu pe 6 iulie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri