Agentia de rating Moody's sustine ca Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) vor avea pretentii mai mari din partea Romaniei in 2010, dupa ce anul trecut au fost "remarcabil de toleranti" in fata progresului lent al tarii.
De asemenea, cele doua institutii vor mentine "cel mai probabil" o presiune constanta asupra guvernului pentru a face reforme pe toata perioada acordului extern al Romaniei, apreciaza analistii Moody's, scrie NewsIn.

"Volatilitatea politica din Romania deseori impiedica reforme importante si duce la politici fiscale populiste. Prin urmare, ocazia imbunatatirii politicii fiscale si posibilitatea reluarii reformelor structurale si a unui cadru macroeconomic mai stabil au crescut acum ca alegerile parlamentare de la finalul lui 2008 si cele prezidentiale de la sfarsitul lui 2009 au trecut", arata analiza agentiei de evaluare financiara.

In acelasi timp, agentia Moody's ca alegerile prezidentiale nu au reusit sa elimine instabilitatea "care a invadat mediul politic din Romania in ultimii doi ani".

Pe de alta parte, analistii sustin ca acordul extern al Romaniei cu FMI si UE s-ar putea intrerupe inainte de termen
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri