"Nu e vorba despre alte masuri decat cele existente in acordul deja parafat de cele doua parti. Este vorba de o revizie a acordului si, din cate stiu eu, e o revizie care merge bine. Dar ramane sa vedem", a spus Vladescu, inainte de inceperea discutiilor de la Ministerul Finantelor Publice, purtate cu reprezentanti ai FMI, Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene (CE).

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, se afla la Bucuresti in perioada 20-27 ianuarie, impreuna cu delegatii ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale, pentru a finaliza cea de-a doua evaluare a Romaniei si a verifica respectarea conditiilor in vederea eliberarii urmatoarelor transe din pachetul de asistenta financiara de 20 miliarde euro agreat cu Romania pe doi ani.

Romania va inregistra o crestere economica lenta pe termen scurt, insa la finalul lui 2010 recuperarea economica va fi sesizabila, iar stabilitatea macroeconomica ar putea duce la o revenire mai rapida si mai puternica, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit NewsIn.

"Pe termen scurt, in urmatoarele luni, cel mai probabil va fi o crestere economica lenta, dar probabil ca pana la sfarsitul lui 2010, recuperarea se va face simtita", a afirmat Franks.

El a adaugat ca, daca Romania ajunge la o stabilitate macroeconomica, "cresterea economiei va reveni mai rapid si mai puternic".
De asemenea, seful misiunii FMI a subliniat in continuare nevoia de ajustare a deficitului bugetar al Romaniei.

In prezent, autoritatile romane si Fondul Monetar International estimeaza o crestere economica de 1,3% in acest an, insa reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat ca prognoza de crestere a PIB din 2010 ar putea fi revizuita in urcare.