Peter de Ruiter, PwC: O majorare a fiscalitatii este probabila in anii urmatori

O majorare a fiscalitatii este probabila in urmatorii ani, pe masura ce Romania se va vedea nevoita sa adopte o politica fiscala mai restrictiva, iar companiile trebuie sa tina cont si de aceast scenariu in planul lor de business, explica Peter de Ruiter, partener al PricewaterhouseCoopers Romania.
“Pe masura ce acordul de finantare internationala al Romaniei se deruleaza, autoritatile romane vor fi nevoite sa mentina un echilibru fragil intre necesitatea de a ajusta deficitul bugetar si neimpovararea fiscala a mediului de afaceri, astfel incat sa stimuleze o redresare economica previzibila, dar inca foarte fragila", a declarat Peter de Ruiter, partener si liderul departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PricewaterhouseCoopers Romania.

Guvernul Romaniei a stabilit o tinta de deficit bugetar de 5,9% pentru anul 2010, tinta considerata de analisti ca fiind ambitioasa, dar nu imposibila. In 2009, deficitul bugetar al Romaniei a urcat peste 7% din Produsul Intern Brut.

"Cu toate acestea, companiile ar trebui sa aiba in vedere faptul ca in anii urmatori o anumita majorare a fiscalitatii este probabila, pe masura ce Romania se va vedea nevoita sa duca o politica fiscala mai restrictiva. De altfel, toate economiile care au recurs la deficite bugetare mari in ultimii doi ani pentru a inlatura pericolul depresiunii economice vor fi puse in situatia de a-si ajusta politica fiscala”, a adaugat Peter de Ruiter.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri