Comenzile noi in industrie din Romania s-au diminuat in noiembrie cu 6,8% fata de luna similara din 2008, declin ce a clasat Romania pe locul noua in Uniunea Europeana la acest indicator, in timp ce pe ansamblul UE scaderea a fost de 2%, a anuntat Eurostat.
In zona euro, comenzile industriale noi s-au redus in ritm anual cu 1,5% in noiembrie.

Biroul european de statistica a centralizat date pentru 22 de state membre si a anuntat ca sapte state membre au inregistrat in noiembrie cresteri fata de aceeasi luna din 2008, 14 au avut scaderi, iar comenzile industriale noi au ramas la acelasi nivel in Italia, potrivit NewsIn.

Cele mai mari scaderi ale acestui indicator au avut loc in Irlanda, de 26,5%, Lituania, de 24,8%, si Estonia, de 16,3%. In schimb, cele mai importante cresteri ale comenzilor industriale noi au fost inregistrate in penultima luna din 2009 de Slovenia, de 10,6%, de Cehia, de 7,9%, si de Finlanda, de 6,9%.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in penultima luna a anului trecut de comenzile noi pentru bunuri de capital, care au scazut cu 3,5% in statele UE si cu 1,2% in zona euro, urmate de bunurile intermediare, de 2,2% in UE, respectiv de 2,6% in zona euro. Comenzile pentru produsele de folosinta indelungata au scazut cu 0,2% in UE, dar cu 5,7% in zona euro, in timp ce pentru bunurile de uz curent au crescut cu 4,8% in UE si cu 2,2% in zona euro.

Fata de luna anterioara, comenzile industriale noi au scazut in noiembrie cu 2,1% in Romania, fiind al patrulea declin din UE in ritm lunar, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut cu 1,8% fata de octombrie. In zona euro, cresterea a fost de 1,6%.

Cele mai mari cresteri fata de octombrie au fost inregistrate in Estonia (+7,4%), Grecia (+7,3%) si Cehia (+7,1%), in timp ce scaderile cele mai mari au fost raportate in Ungaria (-9,6%), Irlanda (-4,4%) si Bulgaria (-4,1%).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri