Lista marilor datornici la bugetul de stat, la data de 30 septembrie a.c., nu aduce mari surprize in ceea ce priveste companiile de stat, pe primul loc fiind tot Termoelectrica, cu creante de 3.492 miliarde lei vechi. Suma datorata bugetului de stat de catre Termoelectrica este in crestere usoara fata de 30 iunie a.c, cand societatea acumulase restante la plata de 3.443,6 miliarde de lei vechi. CFR SA datora bugetului, la 30 iunie, 3.831,4 miliarde lei vechi, suma care la finele lui septembrie a ajuns la 2.363,6 miliarde de lei vechi. In acelasi timp, Compania Nationala a Huilei a acumulat, la 30 septembrie, datorii de 5.017 miliarde de lei vechi, in scadere de la 5.749,4 miliarde din iunie. Societatea pentru Inchiderea si Conservarea Minelor avea datorii de 3.320,5 miliarde lei, care au scazut acum la 3.296 miliarde de lei. Daca Metrorex acumula la 30 iunie datorii de 141,8 miliarde de lei, suma a scazut acum la 133,7 miliarde lei.

New entry, Mittal Steel

Societatea Mittal Steel Galati SA a reaparut pe lista datornicilor la buget, publicata de Ministerul Finantelor, cu datorii de 121,2 miliarde de lei vechi, fiind acordate esalonari la plata. New-entry pe site-ul Finantelor este si societatea Omniasig-Asirag, care acumulase la bugetul de stat, la 30 septembrie, creante de 902,4 milioane de lei vechi. De pe lista neagra a iesit Holcim Romania SA, care la 30 iunie acumulase 22,8 miliarde de lei vechi, fiind in curs de solutionare cererea de compensare a datoriilor. Nova Bank are de achitat 509 milioane de lei vechi, suma in crestere fata de precedenta situatie, cand Finantele afisau o datorie de 75 milioane de lei vehi.

Si societatea Apa Nova este nou- intrata pe lista, cu datorii de 80 milioane de lei vechi la bugetul de stat. Luckoil Black Sea Romania SRL are de plata 516,7 miliarde Ron, ceva mai mult decat la 30 iunie. Aflata in administrare speciala, Romaero SA figureaza pe lista Finantelor cu datorii de 97.37 miliarde de lei vechi, suma in crestere fata de cele 94,2 miliarde de lei vechi acumulate pana la 30 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri