Astazi si maine, reprezentantii FMI urmeaza sa aiba discutii punctuale cu fiecare minister, fiind programata si o noua intalnire a lui Jeffrey Franks cu Emil Boc.

Primul-ministru Emil Boc si ministrul de Finante Sebastian Vladescu au discutat sambata cu reprezentanti ai FMI, ai CE si ai BM, unul dintre subiecte reprezentandu-l extinderea plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale in vederea intaririi capacitatii de absorbtie a fondurilor europene.

"Primul-ministru Emil Boc si reprezentantii delegatiilor au discutat si alte aspecte legate de nevoia extinderii plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale in vederea intaririi capacitatii de absorbtie a fondurilor europene si a cofinantarii proiectelor, in special cele ale administratiilor locale si ale altor structuri care gestioneaza fonduri europene", se arata in comunicatul de presa al Guvernului, remis ulterior intalnirii primului-ministru Emil Boc si ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

De asemenea, in cadrul intalnirii au fost subliniate si progresele "facute pe linia principalelor angajamente din 2009 si au fost discutate o parte din prioritatile legislative ale acordului cu organismele internationale, cu accent pe Legea responsabilitatii fiscale si Legea reformei sistemului de pensii".

"Discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale vor continua si in perioada urmatoare, inclusiv la nivelul ministerelor de resort", se mai spune in comunicatul Guvernului.

Franks, FMI: "Romania trebuie sa reduca deficitul bugetar"

Datoria publica a Romaniei raportata la produsul intern brut (PIB) este mult mai mica decat a unor state precum Grecia, insa Romania trebuie sa-si reduca deficitul pentru a limita pericolele pe viitor, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit NewsIn.

"Este unul dintre motivele pentru care incercam sa aducem deficitul bugetar sub 3% (din PIB), pentru ca Romania sa se incadreze in criteriile de la Maastricht. Cu cat reducem deficitul mai repede, cu atat pericolele vor fi mai reduse", a spus Jeffrey Franks, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor.

Grecia se confrunta in prezent cu o situatie dificila a finantelor publice, in conditiile in care deficitul bugetar a ajuns anul trecut la 12,7% din PIB si are o datorie publica foarte mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si