Reprezentantii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene s-au aratat multumiti de rezultatul misiunii de evaluare de la Bucuresti incepute pe 20 ianuarie si vor propune eliberarea urmatoarelor transe de bani prevazute in acordul de finantare externa pe care Romania l-a incheiat cu institutiile internationale.
"Suntem multumiti sa anuntam ca am ajuns la un final fericit in discutiile cu autoritatile romane. Astfel, vom prezenta la FMI, la mijlocul lunii februarie, documentatia necesara eliberarii simultane a urmatoarelor doua transe din acordul de finantare externa incheiat cu Romania. De asemenea, am cazut de acord cu Guvernul ca jumatate din aceste transe sa mearga la buget pentru sustinerea deficitului bugetar, iar restul sa ramana la Banca Nationala a Romaniei pentru sustinerea balantei de plati. Consideram ca board-ul FMI va aproba favorabil misiunea noastra de evaluare si va elibera transele", a declarat Jeffrey Franks (foto), seful misiunii CE pentru Romania.

"Misiunea de evaluare a Comisiei Europene a avut ca scop sa verifice daca au fost indeplinite conditiile asumate pentru eliberarea transei de 1 miliard de euro. De asemenea, am specificat mai in detaliu tintele pentru realizarea reformelor cheie din Romania. As spune ca sunt ferm convinsa ca asistenta financiara multilaterala combinata cu agenda de politici a guvernului roman a avut un impact pozitiv asupra Romaniei. Tensiunile s-au micsorat si asta a permis guvernului sa finanteze mai usor deficitul bugetar. Se pare ca partea cea mai rea a crizei a trecut si in aceste conditii este esential sa continuam reformele pentru a pune economia romaneasca pe o cale stabila si pentru a imbunatati standardele de viata", a declarat Fabienne Ilzkovitz, sefa misiunii FMI.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri