Romania a devenit, in luna octombrie, membru cu drepturi depline in cadrul Comitetului Otelului din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), statutul anterior fiind de membru observator, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Decizia privind schimbarea statutului Romaniei a fost anuntata de presedintele Comitetului Otelului, Hans Colliander, la Reuniunea a 59-a a Comitetului Otelului ce a avut loc la Paris intre 27 - 28 octombrie.

"Romania a detinut statutul de membru observator la Comitetul Otelului din cadrul OECD din anul 1993, an in care a fost semnat si Acordul European de Asociere al Romaniei la UE si, adiacent acestuia, Protocolul nr. 2 CECO, cu referire directa la otel si carbune", se precizeaza in comunicat. In aceasta perioada, MEC a gestionat restructurarea de fond a industriei siderurgice, prin oprirea si dezafectarea capacitatilor de otel uzate, dotarea si modernizarea combinatelor siderurgice cu instalatii tehnologice de nivel tehnic european, restructurarea fortei de munca la combinate, externalizarea activitatilor conexe fluxului principal de productie, interzicerea acordarii ajutoarelor de stat in siderurgie dupa 31 decembrie 2004.

In prezent, industria siderurgica este complet privatizata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri