Niciun document oficial al FMI nu face referire la numarul de someri, iar analizele Guvernului arata ca, la finele anului, rata somajului va fi mai mica decat in 2009, a declarat premierul Emil Boc in replica la afirmatiile sefului misiunii FMI, care estimeaza un milion de someri in 2010.

In ceea ce priveste concedierile din sistemul public, Boc spune ca numarul de persoane care vor fi disponibilizate va fi decis in fiecare domeniu in functie de standardele de cost. Standardele de cost reprezinta sumele estimate ca fiind optime pentru functionarea unui domeniu, anunta NewsIn.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat intr-un interviu acordat ProTv, ca somajul va continua sa creasca in Romania pana la jumatatea anului 2010, iar numarul somerilor ar putea ajunge la un milion.

"Personal, cred ca somajul va continua sa creasca probabil pana la mijlocul anului. (...) Per total, un milion de someri este cu siguranta posibil", a spus Franks.

Numarul de someri a crescut in decembrie
pentru a 18-a luna la rand. Un numar atat de mare de someri nu a mai fost atins din aprilie 2003, cand erau inregistrate 731.360 persoane fara loc de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri