Negocieri in Azerbaidjan pentru Nabucco

O delegatie a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), din care fac parte si reprezentanti ai companiilor Romgaz si Transgaz, se afla in Azerbaidjan, pentru negocieri pe tema gazelor naturale si pentru proiectul gazoductului Nabucco.
"Saptamana aceasta vom avea discutii privind cooperarea in domeniul energetic intre cele doua tari. Va fi o continuare a discutiilor incepute anul trecut si vom aborda si subiectul Nabucco. Ne vom intalni in acest sens cu vicepremierul din Azerbaidjan, precum si cu reprezentanti ai companiei SOCAR (compania azera de stat de petrol si gaze - State Oil Company of Azerbaidjan Republic, n.r.), dar si cu cei din Ministerul azer al Energiei si cel de Externe", a declarat Corneliu Condrea, director din cadrul MECMA.

Vitaliy Baylarbayov, vice-presedinte adjunct al SOCAR, spunea in octombrie 2009, intr-o vizita la Bucuresti, ca Republica Azerbaidjan este dispusa sa dea circa 7 miliarde metri cubi gaze, pentru conducta Nabucco, iar o parte din aceasta cantitate de gaze ar putea ajunge in Romania, daca gazoductul va fi construit.

Baylarbayov a subliniat atunci ca aceasta este doar o intentie si nu s-a semnat pana la acea data niciun contract in acest sens.

De-a lungul anului trecut, Ministerului roman al Economiei a intreprins mai multe vizite in Republica Azerbaidjan, in lunile iulie, septembrie si octombrie, unde au abordat probleme energetice strategice, care vizau atat securitatea energetica in zona Marii Negre, cat si aspecte referitoare la proiectul Nabucco.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri