O delegatie a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), din care fac parte si reprezentanti ai companiilor Romgaz si Transgaz, se afla in Azerbaidjan, pentru negocieri pe tema gazelor naturale si pentru proiectul gazoductului Nabucco.
"Saptamana aceasta vom avea discutii privind cooperarea in domeniul energetic intre cele doua tari. Va fi o continuare a discutiilor incepute anul trecut si vom aborda si subiectul Nabucco. Ne vom intalni in acest sens cu vicepremierul din Azerbaidjan, precum si cu reprezentanti ai companiei SOCAR (compania azera de stat de petrol si gaze - State Oil Company of Azerbaidjan Republic, n.r.), dar si cu cei din Ministerul azer al Energiei si cel de Externe", a declarat Corneliu Condrea, director din cadrul MECMA.

Vitaliy Baylarbayov, vice-presedinte adjunct al SOCAR, spunea in octombrie 2009, intr-o vizita la Bucuresti, ca Republica Azerbaidjan este dispusa sa dea circa 7 miliarde metri cubi gaze, pentru conducta Nabucco, iar o parte din aceasta cantitate de gaze ar putea ajunge in Romania, daca gazoductul va fi construit.

Baylarbayov a subliniat atunci ca aceasta este doar o intentie si nu s-a semnat pana la acea data niciun contract in acest sens.

De-a lungul anului trecut, Ministerului roman al Economiei a intreprins mai multe vizite in Republica Azerbaidjan, in lunile iulie, septembrie si octombrie, unde au abordat probleme energetice strategice, care vizau atat securitatea energetica in zona Marii Negre, cat si aspecte referitoare la proiectul Nabucco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri