Primaria orasului Avrig, in care s-a nascut pedagogul Gheorghe Lazar, considerat parintele invatamantului bucurestean, isi doreste ca localitatea sa devina independenta energetic pana in 2030.
Planurile autoritatilor din Avrig (judetul Sibiu) prevad ca orasul sa fie alimentat intergral din surse bazate pe energie regenerabila in urmatorii 20 ani.

Programul de independenta energetica a localitatii presupune constructia a doua microhidrocentrale pe raul Avrig si a unei microhidrocentrale pe conducta principala de apa din oras, precum si a doua centrale care sa fie alimentate pe baza de biomasa, respectiv panouri fotovoltaice.

De asemenea, programul are in vedere si izolarea termica a celor peste 70 de blocuri din localitate, in care traiesc circa 6.000 de oameni, adica mai putin de jumatate din populatia orasului.

Potrivit calculelor preliminare ale primariei din Avrig, orasul ar avea nevoie de 18,5 milioane de euro pentru realizarea independentei energetice.
“Pentru realizarea investitiilor, luam in calcul toate variantele posibile, adica bani publici, privati si fonduri europene”, spune Arnold Klingeis, 31 de ani, primarul Avrigului.

Pana in prezent insa, primaria orasului Avrig, al carui buget pe 2010 se ridica la circa 16 milioane de lei (3,9 mil. euro), a reusit sa obtina doar finantari de cateva zeci de mii de euro, bani care au fost cheltuiti pentru realizarea unor studii de fezabilitate si prefezabilitate ale proiectelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri