Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din partea Fondului Social European, in suma de 2.587.901 lei, restul fiind contributia MECMA (456.688 lei).

"Durata strategiei este 2010-2014. Strategia guvernamentala va fi axata pe trei piloni principali: incurajarea investitiilor productive (romanesti si straine), sprijinirea si stimularea initiativei private, precum si sustinerea profesiilor liberale. Scopul acestui proiect vizeza realizarea de documente programatice guvernamentale pe termen mediu si lung (strategii) cu resurse proprii, calificate la standarde europene, in domeniul planificarii strategice", a spus Simion, conform NewsIn.

Potrivit acesteia, proiectul va actiona in doua directii prioritare: derularea unor activitati care sa contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania, dar si imbunatatirea capacitatii MECMA de planificare strategica, de analiza, evaluare si monitorizare.

"Strategia va contribui si la deschiderea si intarirea dialogului dintre partea guvernamentala reprezentata de organismele publice cu atributii in domeniu si mediul de afaceri, ceea ce va sprijini formularea si asumarea unei viziuni comune privind dezvoltarea mediului de afaceri si colaborarea mai eficienta cu reprezentantii sai", a afirmat directorul din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.