Premierul Emil Boc spune ca 72,5% dintre firmele care si-au incetat activitatea in 2009 aveau cifra de afaceri zero sau nu depusesera bilantul, in replica la acuzatiile fostului prim-ministru liberal, potrivit caruia introducerea impozitului minim a falimentat 100.000 de firme anul trecut.

"Asta inseamna ca impozitul minim i-a pus in situatia sa aleaga: mai merg in continuare pe cifra de afaceri zero si le utilizeaza (firmele n.r.) pentru tranzactii de tot felul, sau intra in activitate si isi continua demersurile", a declarat Boc in Camera Deputatilor, unde a prezentat prioritatile legislative ale Guvernului, potrivit NewsIn.

Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a catalogat discursul lui Emil Boc din Parlament drept "un simplu exercitiu retoric" si a criticat "lipsa masurilor concrete de combatere a crizei".

Tariceanu a apreciat ca s-ar putea intampla "o adevarata tragedie" daca impozitul forfetar, care urmeaza sa fie aplicat in locul celui minim din acest an, va avea aceleasi efecte. "Cu impozitul minim ati ingropat 100.000 firme. Probabil vreti sa aveti aceeasi performanta", a spus liberalul.

Impozitul minim a fost introdus de la 1 mai 2009.

Aproape 76% din cele 93.542 de firme care si-au inchis activitatea sau au fost dizolvate in primul semestru al anului trecut nu au avut sau nu au declarat ca au activitate la momentul inchiderii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial