"Exista tendinta de reducere a numarului de functii pentru a simplifica metoda de salarizare in Romania si pentru ca remunerarea salariatilor sa se faca intr-un mod transparent. Reducerea numarului de functii la mai putin de o mie nu atrage insa dupa sine si o diminuarea a numarului de salariati de la stat", a precizat Hossu, dupa discutiile avute marti cu un reprezentant al Bancii Mondiale.

El a adaugat ca va avea loc o noua intalnire la nivel de experti in vederea simplificarii schemei de salarizare a personalului din sistemul bugetar, "pentru a se stabili metoda de evaluare a functiilor ce urmeaza a fi aplicata pentru diminuarea numarului de functii de la stat", potrivit NewsIn.

"Maine (miercuri, n.r.) se discuta si se analizeaza diferite metode de evaluare a functiilor. Cei de la Banca Mondiala au mers pe o logica de sondare: sunt 10 domenii, iar pe fiecare domeniu urmeaza a se evalua cate 100 de functii", a explicat Hossu.

"Vom ajunge la o formula in care sa se poata atribui acelasi nivel al coeficientilor in Legea unitara de salarizare pentru cei care presteaza munci similare", a mai spus liderul sindical.