Videanu vrea investitori germani in proiectele de productie de energie

Ministrul roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a lansat investitorilor germani invitatia de a participa la proiectele in domeniul productiei de energie, pe baza unor parteneriate public-private,ce vor fi lansate in acest an, potrivit unui comunicat al ministerului.
Adriean Videanu a avut miercuri o intrevedere cu E.S. Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti.

"In acest context, a fost apreciata cooperarea economica foarte buna dintre cele doua tari, Germania fiind cel mai important partener comercial al Romaniei si detinatoarea locului al treilea in ceea ce priveste valoarea investitiilor directe de capital in tara noastra, cu o valoare de 2,68 miliarde euro. Ministrul Videanu a transmis interesul Romaniei in atragerea de asistenta germana pentru imbunatatirea legislatiei si a procedurilor aferente mediului de afaceri, in vederea asigurarii principiilor transparentei si predictibilitatii", se arata in comunicatul ministerului.

Cele doua parti au convenit, in cadrul discutiilor purtate la sediul MECMA, organizarea Consiliului de Cooperare Economica Romano-german in primul trimestru al anului 2010.

La 31 octmbrie 2009, volumul total al schimburilor comerciale a fost de 10 miliarde euro, Germania detinand o pondere de 18% in comertul exterior romanesc din care 19% la export şi 17,3% la import.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri