89 de drumuri au fost blocate din cauza zapezii si a vantului puternic, iar 17 localitati din Giurgiu, Caras-Severin, Olt, Galati, Dolj, Buzau si Teleorman au ramas fara energie electrica in ultimele ore, anunta Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), citat de 9AM.ro.
Astfel, au fost blocate din cauza zapezii doua drumuri nationale, unul in Calarasi si unul in Buzau, si alte 87 de drumuri judetene in Arges, Buzau, Braila, Botosani, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt si Teleorman.

Lucratorii MAI au deblocat 103 masini inzapezite, in care se aflau 165 de persoane.

"La nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, 2.761 efective (1477 politisti, 414 jandarmi, 103 politisti de frontiera, 767 personal de interventie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta) au actionat pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, in localitati aflate sub avertizare meteorologica cod portocaliu sau cod galben, pentru interventie fiind folosite 875 de mijloace tehnice", se mai arata in comunicatul MAI.

Lucratorii Ministerului Administratiei si Internelor actioneaza, in continuare, pentru deblocarea drumurilor si pentru sprijinirea persoanelor afectate de conditiile meteo nefavorabile.

Traficul rutier in judetul Ilfov se desfasoara in conditii de iarna, cu un carosabil alunecos, informeaza IPJ Ilfov.

Politia le recomanda soferilor sa se intereseze, inainte de a pleca la drum, daca traseul ales este practicabil si care sunt conditiile meteo din zona, dar si sa adapteze viteza in functie de vreme, in situatia in care meteorologii au emis, sambata, cod portocaliu de ninsori si viscol in 13 judete.

Reprezentantii centrului Infotrafic al Politiei Romane le mai spun soferilor sa pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa nu franeze brusc.

Din cauza ninsorilor abundente si a viscolului ce au loc in 13 judete din sudul tarii si in Capitala, incepand de sambata, de la ora 18.00, Directia Politiei Rutiere a dispus inchiderea temporara a circulatiei pe soselele din zonele afectate. Mai mult, politia va verifica in trafic vehiculele grele, pentru a vedea daca sunt dotate corespunzator "atunci cand deplasarea se efectueaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei". Soferii care incalca legea vor fi sanctionati, mai anunta politia.

Circulatia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone prin Vama Giurgiu este oprita, de duminica dimineata, din ordin al Ministerului Transporturilor, din cauza viscolului, restrictie care va fi ridicata luni, potrivit sefului de tura al AND Giurgiu, Marian Mina.

"Restrictia a fost impusa de Ministerul Transporturilor, de la Comandamentul de Iarna si este in vigoare pana luni la ora 06.00, valabila pentru masinile cu masa mai mare de 3,5 tone", a declarat Marian Mina.

Drumul intre Oinacu-Giurgiu-Vama, pe unde circula autotrenurile, a fost blocat din cauza zapezii, iar traficul a fost deviat prin municipiul Giurgiu.

Tirurile care merg spre Bulgaria sunt stationate in vama si la intrarea in oras, fiind vorba despre circa 20 de autovehicule pana duminica la ora 7.00.

De asemenea, in ultimele 24 de ore peste 1.200 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in Capitala, solicitand ambulanta, potrivit coordonatorului Ambulantei Bucuresti, Alice Grasu.

"Numarul solicitarilor a crescut in ultimele 24 de ore cu 10% fata de o zi obisnuita, ajungand la 1.200. Dintre acestea 74 de cazuri au fost cazuri de persoane cazute in strada, 54 cu traume sau fracturi si 10 cazuri sociale, oameni ai strazii, care au avut degeraturi si au necesitat internarea", a declarat Alice Grasu.

Potrivit coordonatorului serviciului de ambulanta, masinile nu au avut probleme mari in trafic, timpul de interventie fiind respectat. "Sase ambulante au ramas inzapezite, dar ne-am descurcat cu forte proprii, am avut lopeti si lanturi. Am fost pregatiti. Masinile au fost dotate din timp cu lanturi si material antiderapant", a adaugat Alice Grasu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri