"In perioada urmatoare vom emite un act normativ prin care firmele care angajeaza someri vor beneficia de anumite deduceri fiscale la plata contributiilor de asigurari sociale, astfel incat sa dam inca un sprijin mediului de afaceri, pe de o parte in vederea depasirii situatiei de criza si in al doilea rand pentru a salva locurile de munca ale romanilor. O asemenea propunere legislativa, care va fi discutata in Guvern, urmeaza sa fie adoptata pana la sfarsitul lunii februarie", a precizat premierul, scrie NewsIn.

In ianuarie numarul locurilor de munca s-a redus cu 31.599, numarul de someri atingand un nivel maxim din martie 2003, de 740.982, ce corespunde unei rate a somajului de 8,1%, a anuntat luni Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

La sfarsitul lui decembrie erau inregistrati 709.383 someri, iar rata somajului era de 7,8%, potrivit datelor publicate de ANOFM.

Numarul de someri a crescut in ianuarie pentru a 19-a luna la rand. Un numar atat de mare de someri nu a mai fost atins din martie 2003, cand erau inregistrate 779.154 persoane fara loc de munca.