Astfel, pentru recuperarea creantei fiscale detinute asupra debitorului, AVAS pune in vanzare un imobil reprezentat de cladire administrativa, format din constructie si teren intravilan in suprafata de 615 mp, pretul de pornire al licitatiei fiind de 282.717 de dolari, fara TVA.

Al doilea imobil scos la vanzare este reprezentat de hala tamplarie, fiind format din constructie si teren intravilan in suprafata de 1.858 mp, iar pretul de pornire al licitatiei este 136.894 dolari, fara TVA, scrie NewsIn.

Garantia de participare la licitatie reprezinta 30% din pretul de pornire aferent activului pentru care se liciteaza. Pretul de adjudecare se poate achita in dolari sau echivalentul in lei, la cursul BNR valabil la data platii.

Potrivit AVAS, persoanele fizice si juridice straine pot participa la aceasta licitatie publica, cu respectarea prevederilor Legii nr. 312/2005 privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, precum si de catre persoanele juridice straine.