Conducerea Bechtel a comunicat sindicalistilor, ca intentioneaza sa pastreze 300 de angajati, din cei 1.933, pentru lucrarile la portiunea dintre Turda si Campia Turzii a sectiunii 2B a Autostrazii Transilvania.
Presedintele Sindicatului Transilvania al Angajatilor Bechtel, Mihai Lup, a declarat ca firma americana a anuntat ca va executa lucrarile la portiunea dintre Turda si Campia Turzii din fonduri proprii, informeaza NewsIn.

“Bechtel doreste sa continue cu concedierea oamenilor. Vor avea nevoie de 300 de angajati pentru a continua lucrarile intre Turda si Campia Turzii, pe care le vor efectua pe banii lor, in speranta ca Guvernul le va achita datoria pe care o are pentru lucrarile de anul trecut”, a afirmat Lup.

Acesta a adaugat ca, desi lucrarile pentru portiunea de 10,2 km vor fi executate din banii Bechtel – care s-a aratat convinsa ca autoritatile romane vor plati datoria de aproape 200 de milioane de eura – firma americana nu este dispusa sa amane concedierea colectiva, desi “exista semnale de la minister” ca lucrarile vor continua.

Mihai Lup a mai afirmat ca sindicatul va actiona Bechtel in instanta, pentru ca nu a respectat procedura de concediere colectiva, reducand termenul de la 3 luni la doua luni si 10 zile.

Presedintele Sindicatului Transilvania al Angajatilor Bechtel a mai afirmat ca negocierile au durat trei ore si jumatate, iar in urmatoarele doua saptamani atat sindicatul, cat si firma americana, se vor intalni, separat, cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si cu Ministerul Transporturilor, dupa care va avea loc o noua runda de negocieri intre sindicat si Bechtel.

“Sa speram ca pana la urmatoarea intalnire cu Bechtel, care va avea loc peste doua saptamani, sa avem niste raspunsuri clare de la Guvern cu privire la continuarea lucrarilor si sa putem evita concedierea colectiva. Noi ne-am saturat ca la fiecare inceput de an se pune problema concedierilor”, a conchis Mihai Lup.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Statul rupe acordul cu compania chineză pentru reactoarele 3 și 4 Cernavodă
Setari Cookie-uri