Conducerea executiva a Fondului Monetar International va discuta pe 19 februarie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea urmatoarelor doua transe de imprumut, de 2,3 miliarde euro, din pachetul de asistenta pe doi ani.

La finalul misiunii derulate in Romania in perioada 20-27 ianuarie, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca va propune board-ului executiv al FMI eliberarea urmatoarelor doua transe din imprumutul extern al Romaniei la mijlocul lui februarie, conform NewsIn.

"Boardul se va intalni pe la mijlocul lunii, poate la scurta vreme dupa data de 15 februarie. Politica FMI este ca, dupa aprobare, banii se livreaza in 48 de ore. In tot cazul, transele vor fi livrate pana la finalul lunii", a spus Franks.

Romania a agreat anul trecut cu FMI, CE, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro. FMI a eliberat deja primele doua transe, in valoare de 6,57 miliarde euro.

De asemenea, CE a dat Romaniei anul trecut prima transa de 1,5 miliarde euro, iar transa a doua, de 1 miliard de euro, ar urma sa fie eliberata in luna martie.

La randul sau, Banca Mondiala a dat Romaniei anul trecut primul imprumut, de 300 milioane euro.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PRIMER:10 ani dupa criza. Sistemul sanitar si umbra lui Jeffrey Franks