Conducerea executiva a Fondului Monetar International va discuta pe 19 februarie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea urmatoarelor doua transe de imprumut, de 2,3 miliarde euro, din pachetul de asistenta pe doi ani.
La finalul misiunii derulate in Romania in perioada 20-27 ianuarie, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca va propune board-ului executiv al FMI eliberarea urmatoarelor doua transe din imprumutul extern al Romaniei la mijlocul lui februarie, conform NewsIn.

"Boardul se va intalni pe la mijlocul lunii, poate la scurta vreme dupa data de 15 februarie. Politica FMI este ca, dupa aprobare, banii se livreaza in 48 de ore. In tot cazul, transele vor fi livrate pana la finalul lunii", a spus Franks.

Romania a agreat anul trecut cu FMI, CE, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro. FMI a eliberat deja primele doua transe, in valoare de 6,57 miliarde euro.

De asemenea, CE a dat Romaniei anul trecut prima transa de 1,5 miliarde euro, iar transa a doua, de 1 miliard de euro, ar urma sa fie eliberata in luna martie.

La randul sau, Banca Mondiala a dat Romaniei anul trecut primul imprumut, de 300 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri