Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale isi propune crearea de depozite si fructe pentru ca fermierii romani sa poata avea acces, cu produsele lor, in supermarketuri, a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

„Stiti ce dificultati exista in a-i ajuta pe fermierii romani sa-si promoveze produsele in lanturile de supermarketuri din Romania. O initiativa a Guvernului pe care noi o incurajam foarte mult este aceea de a crea niste depozite pentru fructe si legume”, a precizat ministrul Mihail Dumitru, la inaugurarea Centrului de Formare pentru Intreprinzatorii din Mediul Rural, citat de NewsIn.

Un exemplu oferit de oficialul guvernamental il reprezinta Centrul de Colectare de la Brezoaiele, judetul Dambovita, pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa-l preia si sa-l acorde asociatiilor de producatori din cadrul AGROSTAR.

„Deja vrem sa preluam, din judetul Dambovita, Centrul de Colectare de la Brezoaiele si sa-l acordam asociatiilor de producatori din cadrul AGROSTAR sa-l foloseasca cu succes si sa reusim sa cream aceasta infrastructura prin care fermierii isi pot concentra oferta, o pot standardiza, impacheta si aparea in fata lanturilor de supermarketuri cu o oferta bine calibrata si pot obtine un pret mai bun de la acestia”, a adaugat ministrul Agriculturii.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si