Medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii din Romania, iar cele mai mici li s-ar cuveni parlamentarilor, procurorilor si functionarilor din institutii publice, considera majoritatea celor chestionati intr-un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Cu aproximativ 39% din voturi, medicii se situeaza pe primul loc in acest sondaj, urmati de profesori, care sunt apreciati de 24% dintre respondenti, si de cercetatori, cu 17% dintre voturile participantilor.

Judecatorii sau politistii, pe de alta parte, obtin sub 5% in evaluarile privind recompensele salariale, iar la coada clasamentului se situeaza parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) si functionarii din diverse institutii publice (primarii - 0,95%, institutii culturale - 0,8% si ministere - 0,47%).

Aprecierile romanilor nu se potrivesc insa cu grila unica de salarizare aprobata in 2009, potrivit careia, dupa presedintele tarii, parlamentarii au cele mai mari salarii, urmati de membrii guvernului, functionarii din ministere si cei din alte institutii publice.

Sondajul Myjob a fost realizat online, la nivel national, in perioada 28 ianuarie-15 februarie, pe un esantion de 6.521 de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Specialistii din acest sector spun "Fara 3.000 EUR nu vin la interviu"