Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat pentru The Money Channel ca Romania va iesi din recesiune in primul trimestru al acestui an, in special ca urmare a revenirii industriei, dar este nevoie de implementarea reformelor structurale.
"Cred ca trimestrul intai din 2010 va fi primul trimestru care va pune capat recesiunii, va arata un usor avans fata de anul trecut si va pune Romania pe o alta linie, a cresterii, dar e nevoie de multa munca, de punere in practica a reformelor structurale", a afirmat Tanasescu, citat de NewsIn.

"Asistam la o usoara crestere a creditarii in economie, la o scadere a dobanzilor, aceste semne ne arata ca economia Romaniei se va transforma intr-o economie in crestere", a completat fostul ministru de finante.

Estimarea semnal publicata saptamana trecuta de Institutul National de Statistica (INS) a aratat ca economia romaneasca a continuat sa se contracte in trimestrul IV din 2009, scazand cu 1,5% fata de trimestrul anterior si cu 6,6% comparativ cu aceeasi perioada din 2008. A fost al saselea trimestru la rand de scadere a produsului intern brut (PIB) fata de trimestrul precedent.

"Aceasta contractie arata seriozitatea descresterii economice de anul trecut. Partea buna a lucrurilor este ca productia industriala a crescut cu 12%, cea manufacturiera a crescut cu 13%, productia energetica cu peste 18%, fata de anul trecut", a mentionat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a avertizat,
insa, ca urmeaza "un drum lung", in care reformele convenite cu FMI trebuie implementate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri