"Cred ca trimestrul intai din 2010 va fi primul trimestru care va pune capat recesiunii, va arata un usor avans fata de anul trecut si va pune Romania pe o alta linie, a cresterii, dar e nevoie de multa munca, de punere in practica a reformelor structurale", a afirmat Tanasescu, citat de NewsIn.

"Asistam la o usoara crestere a creditarii in economie, la o scadere a dobanzilor, aceste semne ne arata ca economia Romaniei se va transforma intr-o economie in crestere", a completat fostul ministru de finante.

Estimarea semnal publicata saptamana trecuta de Institutul National de Statistica (INS) a aratat ca economia romaneasca a continuat sa se contracte in trimestrul IV din 2009, scazand cu 1,5% fata de trimestrul anterior si cu 6,6% comparativ cu aceeasi perioada din 2008. A fost al saselea trimestru la rand de scadere a produsului intern brut (PIB) fata de trimestrul precedent.

"Aceasta contractie arata seriozitatea descresterii economice de anul trecut. Partea buna a lucrurilor este ca productia industriala a crescut cu 12%, cea manufacturiera a crescut cu 13%, productia energetica cu peste 18%, fata de anul trecut", a mentionat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a avertizat,
insa, ca urmeaza "un drum lung", in care reformele convenite cu FMI trebuie implementate.