Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar acuza de incompetenta functionarii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) care au intocmit lista cu ajutoarele de stat si cere ministrului Mihail Dumitru sanctionarea acestora.
Federatia Agrostar considera ca lista ajutoarelor de stat, in forma actuala, aduce prejudicii agricultorilor.

"Concret, ne referim la Ordonanta nr.14/2010 cu privire la instituirea ajutoarelor de stat pentru perioada 2010-2013, fara consultarea partenerilor sociali, a organizatiilor nationale si europene reprezentative. Am constatat ca Ordonanta Guvernului nr.14/2010 nu respecta intocmai prevederile liniilor directoare ale ajutoarelor de stat, dar nici prevederile Regulamentului 1875/2006 al Comisiei Europene. Din continutul ei lipsesc masurile referitoare la Directiva 2003/96/C.E.E. privitoare la energie si electricitate (pe baza careia poate fi emisa Hotarare de Guvern cu privire la reducerea accizei la motorina) si masura referitoare la pensionare anticipata”, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Federatia mentioneaza ca, in urma analizei efectuate de specialistii din cadrul Agrostar, acestia au constatat ca sunt masuri care se suprapun, cum ar fi ocuparea fortei de munca, daunele provocate de atacurile bolilor si daunatorilor, sectorul de crestere a animalelor, ajutoare pentru formare profesionala, instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, iar altele, care sunt extrem de importante, nu se regasesc.

“Cerem ministrului de resort sa-i sanctioneze pe cei care se fac vinovati de aceste greseli si, daca este cazul, chiar sa-i schimbe din functii. Situatia dificila in care se afla sectorul agricol nu ne permite sa facem astfel de experimente, care denota lipsa de profesionalism si rea vointa. Cerem Guvernului Romaniei, Parlamentului Romaniei sa revada prevederile Ordonantei nr.14/2010 si sa rectifice in sensul celor comunicate de organizatiile profesionale ale producatorilor din Romania, astfel incat sa nu fim obligati sa contestam aceasta legislatie la institutiile nationale si europene”, se arata in comunicatul trimis de Agrostar, citat de NewsIn.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar a fost infiintata in 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri