Asteptarile analistilor cu privire la economia Romaniei s-au inrautatit cu 42,1 puncte la 22,3 puncte in februarie, potrivit unui studiu efectuat de Centrul pentru Cercetari Economice Europene (ZEW).
Indicatorul referitor la situatia economica actuala a Romaniei s-a inrautatit, de asemenea. Acesta a scazut cu 7,4 puncte la -66,0 puncte.

Aproape doua treimi (62,5%) dintre analisti luau in calcul in februarie o reducere a ratei dobanzii cheie de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), mai arata studiul ZEW, citat de NewsIn.

La nivelul Europei Centrale si de Est (ECE), indicatorul ZEW-Erste Group Bank a scazut pentru prima oara dupa luna noiembrie pe fondul temerilor legate de situatia Greciei si de intarzierea revenirii economice din vestul Europei, ce ar putea afecta cresterea din regiune.

"Unul dintre motivele declinului ar putea fi discutiile actuale despre situatia financiara a Greciei", a declarat analistul Zew Mariela Borrel. Ea a amintit si de temerile legate de dificultatile bugetare din alte tari ale Uniunii Europene.

Indicatorul ZEW, ce reflecta asteptarile economice intr-un orizont de timp de sase luni pentru regiunea ECE, a scazut cu 38,6 puncte, dar a ramas pozitiv, la 20,5 puncte. Acest indicator este calculat lunar de ZEW (Mannheim), cu sprijin din partea grupului Erste Bank (Viena).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri