"Niciodata nu am discutat in Guvern, pana in acest moment, si nici nu vom discuta posibilitatea de impozitare a pensiilor. Exista cadrul legal in vigoare, nu se pune problema impozitarii suplimentare a pensiilor. Si domnul Vladescu a facut o declaratie spunand foarte clar ca nu se pune problema impozitarii tuturor pensiilor", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca toate veniturile ar trebui impozitate, inclusiv pensiile, astfel incat sa fie majorata ponderea veniturilor bugetare in produsul intern brut (PIB).

In prezent, pensionarii platesc impozit pe venit de 16% pentru partea de pensie de depaseste 1.000 de lei. Pensiile sub acest plafon sunt scutite de impozit.

"Exista diverse forme de venit in Romania, printre care si pensiile. Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza", a afirmat Vladescu, fara a spune explicit daca se refera la impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei.

Pensia minima platita de stat este de 350 lei.

Ministrul a explicat ca, in prezent, statul roman nu impoziteaza pensia nici la momentul platii contributiei la sistemul public de pensii de catre angajati, nici ulterior, la incasarea pensiei de la stat.