El a precizat ca, spre deosebire, Germania cheltuieste in acest scop 6,9% din PIB, potrivit NewsIn.

"In Romania chetuielile bugetare sunt mult peste eficienta, mult peste ceea ce ne putem permite", a spus Vladescu.

De altfel, potrivit statisticilor Eurostat citate de ministrul Finantelor, chiar si Bulgaria cheltuieste mai putin din veniturile de la buget pentru salariile angajatilor din sectorul public, respectiv 9% din PIB.

Vladescu a mai explicat ca in conditiile unui deficit bugetar al Romaniei, limitat la 5,9% din PIB in acest an conform acordului cu Fondul Monetar International (FMI) si CE, Romania cheltuieste "enorm", ceea ce impiedica dezvoltarea infrastructurii, agriculturii sau a altui domeniu de necesitate.

"Niciodata aceasta tara nu va putea sa creasca daca nu va investi", a concluzionat Vladescu.

Potrivit noii scrisori de intentie din acordul cu FMI, autoritatile romane s-au angajat sa inghete salariile personalului bugetar in acest an, sa scada primele si sa continue reducerea numarului de angajati la stat.

"Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)", se spune in noua scrisoare de intentie. Actul a fost adoptat ieride guvern prin Ordonanta de Urgenta.