Nouriel Roubini, economistul care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, vine in Romania, in perioada 24-26 mai 2010, la invitatia Forum Invest.

Astfel, Nouriel Roubini va participa ca invitat special al celei de-a 7-a editii a Forumului Financiar Central & Sud-Est European, cel mai important eveniment financiar anual in Romania, organizat de Forum Invest in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei.

Citat in presa internationala ca “Dr. Doom”, “Cassandra” sau “Profetul”, economistul este cunoscut ca omul care a prevazut actuala criza financiara. "In 2005 Roubini a spus ca preturile caselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iar acest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. La momentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum el este considerat un savant", potrivit revistei Fortune.

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru Fondul Monetar International, Federal Reserve, Banca Mondiala, banca centrala a Israelului.

De asemenea, in timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american.

In cadrul Forumului Financiar de la Bucuresti, economistul va avea un panel dedicat si va participa, de asemenea, la o serie de intalniri cu membri ai comunitatii politice si de afaceri din Romania.

Dupa ce a prezis criza financiara, Roubini spunea la inceputul anului trecut ca recesiunea va continua, in cel mai bun caz, pe toata perioada anului 2010 in economiile dezvoltate.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si