Reprezentantii producatorilor agricoli au cerut la inceputul acestui an ministrului agriculturii reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura si a dobanzilor la creditele agricole. Potrivit acestora, in prezent, acciza la motorina practicata in Romania se ridica va circa 350 euro pe mia de litri, conform NewsIn.

"Deja lucram la schemele de ajutor de stat individuale, una privind reducerea accizei la motorina si mai lucram pe inca doua scheme de stat privind bunastarea animalelor in sectorul cresterii porcilor si a pasarilor. Exista trei variante de reducere a accizei, una de reducere pana la nivelul de 100 euro pe o mie de litri, 60 euro pe o mie de litri, sau 21 euro pe o mie de litri de motorina, iar propunerea ministerului este de a se merge pe reducerea maxima", a spus Mihail Dumitru dupa o intalnire cu asociatiile de fermieri.

Potrivit lui Dumitru, reducerea accizei la motorina se va putea aplica atat pentru campania agricola de primavara, cat si pentru cea de toamna.
"Reducerea ne-o dorim sa se aplice cat mai repede pentru a avea aceasta facilitate in campania de primavara, deci vom avea practic o acordare a acestei facilitati pentru campania de primavara si una pentru campania de toamna", a mai spus Dumitru.