Veniturile Agentiei Domeniilor Statului (ADS) s-au diminuat anul trecut cu 24%, la 78,6 milioane lei, comparativ cu anul precedent cand institutia a avut incasari de 103,5 milioane lei, potrivit datelor furnizate de ADS.
ADS obtine incasari din activitati precum concesionari si arendari de terenuri cu destinatie agricola, vanzari de societati din portofoliu si de sedii de circumscriptii sanitar-veterinare si vanzari de caiete de sarcini.

Potrivit datelor Agentiei, incasarile din concesionarea si arendarea terenurilor au scazut anul trecut cu 17,9%, la 65,4 milioane lei, dupa ce in 2008 acestea ajungeau la 79,7 milioane lei, anunta NewsIn.

"Incasarile au fost mai mici in 2009 ca urmare a diminuarii suprafetelor de concesionare si a scaderii cu peste 50% a cotatiei graului, la Bursa de la Londra, folosita in calculul redeventelor", se arata in datele ADS.

Astfel, suprafata contractata in perioada 2000-2009 a scazut la 282.674,94 hectare, fata de 284.272,23 hectare in intervalul 2000-2008. "Suprafetele din 2000-2009 sunt mai mici din cauza retrocedarilor catre persoanele indreptatite, conform legilor de fond funciar", potrivit ADS.

Agentia este o institutie specializata care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite in conformitate cu Legea nr. 15/1990 si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola, proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial, in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri